Editura Evenimentul si Capital SECTIUNI
Versiune Web
joi, 12 aprilie 2018

Veste pentru toți românii care mănâncă la restaurant

Autor:

Legalizarea tipsului fiscal este ”un pas important” pentru industria ospitalității, ”un un obiectiv” care trebuie finalizat în perioada următoare, potrivit lui Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

”Astăzi, în România, nu poţi să plăteşti tips (n.red. - bacşiş) pe card, un subiect de care ne tot lovim. În Israel, de exemplu, lucrurile sunt mult mai avansate, poți plăti tipsul cu cardul, iar apoi îl poți scoate de casa de marcat pentru a-l da angajatului”, a punctat Petrescu în cadrul celei de-a doua ediţii a Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii, organziată de HORA.

La rândul său, avocatul Gabriel Biriș a adus în discuție perioada din 2015, când bacşişul şi impozitarea lui au fost reglementate. ”Toată lumea a fost mulţumită pentru că asta îţi permitea transparenţă. Adică, puteai să plăteşti cu cardul, exista o fiscalizare a acestor venituri. Însă, la vremea aceea au fost nişte exagerări, cu acel registru cu numerar. Era nedemn să pui oamenii să-ţi întoarcă buzunarele să spună cu câţi bani au intrat în restaurant, să faci un inventar. Exagerarea aceea a dus la distrugerea unui lucru bun. Reglementarea impozitării bacşişului ca venituri din alte surse, cu impozit colectat de către angajator este o dovadă de normalitate şi până la urmă statul ar trebui să încurajeze plăţile cu cardul, nu să le descurajeze”, a spus Biriș.

Totodată, acesta s-a referit la modificarea Legii privind munca sezonieră, subliniid că marţi, 10 aprilie, s-a votat în Camera Deputaţilor un proiect privind legalizarea muncii sezoniere în hoteluri şi restaurante. Mai mult, educaţia din industria de restaurante poate să fie un pilon foarte bun de atracţie şi de păstrare a resursei umane.

"Industria ospitalităţii trebuie să fie bazată pe etică şi pe cultura gastronomică. Este oare normal să avem o diferenţă de la 3 milioane la aproape 9 milioane de turişti faţă de Bulgaria?", a adăugat președintele HORA.

Acesta a furnizat și niște cifre, prezentate de HORA, conform cărora afacerile în domeniul restaurantelor înseamnă circa 3,6 miliarde de euro, cu aproximativ 26.000 de restaurant la nivel național. Din acest total, cifra de afaceri pe acest segment, în Bucureşti, are o pondere de 45% din total, cu 3.670 de restaurante.

Citeste si:

CAPITAL COMUNICATE

Autor: SamDistribution.ro
Genacol si Super Slim de la Sam-Distribution.ro

Autor: SamDistribution.ro
Cat este de buna masca chirurgicala?

Evz.ro
Primele DECLARAȚII ale Katarinei, fiica lui Andrei Gheorghe, după MOARTEA...
Doctorul Zilei
Condimentul SENZAȚIONAL care vă scapă de pietrele la rinichi! Ce alte...
AnimalZoo
Un specialist enumeră 6 OBICEIURI CIUDATE alte câinilor! Motivele sunt CLARE
Evz Monden
Interviu EXPLOZIV cu FIICA regretatului jurnalist Andrei Gheorghe. „După trei...
Infoactual
Efectele abuzurilor din copilărie sunt la fel de puternice şi în perioada...
Ziare.com
Finantele ar vrea sa acopere deficitul din vanzarea de licente 5G. Socoteala...

LASA UN COMENTARIU





Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul CAPITAL.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.